Practitioner

Uw Body Stress Release practitioner

PractitionerMijn naam is Alec Brett van Dobben. Ik ben geboren in 1973 in Haarlem. Ik ben aan de universiteit Utrecht afgestudeerd als structureel geoloog en heb voor enkele consultancybedrijven bij grote projecten als ict'er en consultant gewerkt. Daarnaast heb ik diverse lange reizen gemaakt. In 2003 heb ik de Body Stress Release opleiding gevolgd in Zuid-Afrika. Na het afronden van die opleiding ben ik naar Maastricht verhuisd. Ik heb de opleiding tot Body Stress Release practitioner gevolgd omdat ik op deze manier mensen met lichamelijke klachten kan helpen. De werking van het menselijke lichaam fascineert me en ik blijf het geweldig vinden om mijn kennis op dit gebied met mensen te delen.

Ik heb tijdens mijn werk als practitioner ontdekt dat ik erg graag werk met (kleine) kinderen en baby’s. Juist zij kunnen nog niet duidelijk aangeven wat er mis is. Doordat de techniek Body Stress Release alle benodigde informatie vanuit het lichaam zelf krijgt, werkt het heel snel en effectief. Ik merk dagelijks bij mijn eigen kinderen hoe mooi het is als een kind kan opgroeien zonder stress in zijn lichaam. Het werken met baby’s en kinderen is een van de mooiste aspecten van mijn beroep en ik doe dit met erg veel plezier.

Voorafgaande aan de geboorte van mijn kinderen heb ik gezien dat een zwangerschap dankzij Body Stress Release aangenaam en klachtenvrij kan verlopen. En ook bij zwangere klanten blijkt telkens weer dat de “typische zwangerschapsklachten” heel snel verdwijnen wanneer het lichaam regelmatig gecheckt wordt op opbouwende spierspanning. Iemand zonder pijn of klachten geniet zo veel meer van de hele zwangerschap. Daarom richt ik mij in mijn praktijk graag op deze groep vrouwen!

In de afgelopen jaren ben ik zowel in mijn eigen praktijk in Maastricht als samen met collega's in Eibergen als BSR practitioner werkzaam geweest. Ook heb ik een tijd lang naast mijn praktijk vrijwel fulltime als IT-consultant gewerkt. Vanaf november 2009 ben ik weer fulltime in mijn eigen praktijk aan het werk. Een tijd lang heb ik vanaf een locatie op de Buitenplaats Vaeshartelt gewerkt, maar sinds maart 2016 hebben met mijn vrouw Daniëla Hermans en ik onze gezamenlijke Praktijk Gelukkig vanuit onze eigen plek in Borgharen.

In 2006 is mijn dochter Lynde geboren en in 2009 mijn zoon Daan. Bij Daan is een erfelijke stofwisselingsziekte (MCAD deficiëntie) gediagnostiseerd. Hoewel hij lichamelijk gezond is, kan hij hierdoor in bepaalde situaties snel ziek worden.  Om dat te voorkomen moet hij in die gevallen snel (binnen enkele uren) in het ziekenhuis worden opgenomen om aan te sterken.
Hierdoor kan het voorkomen dat ik zeer kort vooraf bestaande afspraken moet verzetten.

Ik heet u van harte welkom op mijn website en hoop u snel in mijn praktijk te kunnen begroeten!

Alec van Dobben
Body Stress Release Practitioner, Praktijk Gelukkig