Kindermassage

KINDERMASSAGE

Veel kinderen zijn vaak overgevoelig en kwetsbaar. Om een kind weerbaar te maken en meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen is een massage met speciaal afgestemde kruiden zeer heilzaam.

Doordat een kind zo dicht bij de natuur staat reageert het bijzonder goed op deze kruiden. De kruiden hebben een aardende werking dat is heel belangrijk, omdat het energieniveau van kinderen vaak erg hoog is.

Deze massage brengt ze weer terug bij hun natuurlijke basis. De kruiden zijn weerstandverhogend. Bij kinderen die veel last hebben van luchtweginfectie, verkoudheid en verstopte neuzen werken de kruiden zeer verlichtend. Tevens bevorderen ze het zelfgenezend vermogen en werken ze ontspannend waardoor kinderen beter gaan slapen.

Als ouders leren het kind te masseren komt er zowel bij de ouder als bij het kind een hormoon oxytocine vrij. Dit hormoon geeft een gevoel van geborgenheid waardoor er ruimte ontstaat voor een band van hechting.

Zou u zelf graag deze kindermassage willen leren om uw eigen kind te leren masseren dan bied ik u deze workshop aan. U zorgt dan zelf voor een (volwassen) model omdat het voor een kind te lang kan gaan duren. U kunt zich natuurlijk ook aanmelden met twee personen zodat u daarna nog afwisselend kunt oefenen.

Kosten voor één persoon (dagdeel) / twee personen (2 dagdelen):  euro /  euro