Salon Hammam

De Hammam, -Arabisch voor verspreider van warmte-, stamt af van de Griekse en Romeinse badhuizen. De Arabieren, die zich van oudsher schoonspoelden met koud water, ontdekten de weldadige warme lucht in de badhuizen die de Romeinen in Syrië achterlieten. Nadat de profeet Mohammed rond het jaar 600 de hitte als heilzaam bestempelde, werden de badhuizen een zeer belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheden. De Hammam werd naast het reinigingsritueel ook een ontmoetingsplaats en daarmee een sociaal ritueel.

De traditionele Hammam is een sensatie voor lichaam en geest! Daarbij gaat het niet slechts om het reinigen van het lichaam, maar ook om het feest voor de zintuigen; warmte, vochtigheid, schuim, geur en aanraking leiden tot een gevoel van algehele lichamelijke en geestelijke ontspanning.

In mijn praktijk geef ik een aangepaste versie van de Hammam massage, die toegepast kan worden op een massagebank. Het verschil is dat er met warmwaterkompressen en een schuimspons gewerkt wordt zonder dat de essentie van de klassieke Hammam verloren gaat.

Hammam Behandelingen

Hammam Kese Classic: warmwaterkompressen, een peeling met een speciale handschoen, zeepschuim massage, een massage met warme olie (achterzijde).

Hammam Kese Deluxe: warmwaterkompressen, een peeling met een speciale handschoen, zeepschuimmassage, een massage met warme olie (achterzijde) en een rugpakking.

Hammam 1001 Nacht: warmwaterkompressen, een peeling met een speciale handschoen, zeepschuimmassage, een massage met een warme olie (voor- en achterzijde) en als finishing touch een heerlijke bamboo-bodybutter.