Babymassage

Een liefdevolle aanraking is voor een baby even onontbeerlijk als zuurstof en voedsel!

Tijdens deze 4 lessen krijgt u de vaardigheden aangeleerd om uw baby te masseren en krijgt u informatie over een aantal thema’s vanuit de spirituele pedagogiek aangereikt.

De babymassage helpt om de overgang na de geboorte gemakkelijker te laten verlopen zodat het baby’tje beter kan aarden, letterlijk goed in zijn velletje komt te zitten. Hierdoor ontwikkelt de baby een sterke basisveiligheid.

Ook heeft de massage als doel de communicatie tussen ouder en kind te versterken. Met de massage activeert u uw eigen zintuigen en die van uw baby, door voelen, ruiken, horen en zien. Door de massage kan de baby bijvoorbeeld minder gaan huilen, makkelijker in slaap komen, regelmatiger en rustiger slapen en verbetert de spijsvertering waardoor de baby minder last van darmkrampjes heeft.

Darmkrampjes worden vanuit de reguliere gezondheidszorg gezien als gevolg van het moeilijk verteren van voedsel. Vanuit de spirituele pedagogiek wordt het gezien als moeite hebben met prikkelverwerking en het verteren van emoties.

Babymassage kan zowel activerend zijn als ontspannend, afhankelijk van de conditie van de baby, de omstandigheden en het tijdstip van de dag. De baby went aan het ‘dagelijks’ ritueel en ziet er naar uit!

U kunt uw baby gewoon voeden tijdens de massage als de baby daar behoefte aan heeft en natuurlijk verschonen op elk moment als dat nodig is!

Wilt u deelnemen met uw baby? (max. 4 deelnemers). De cursus wordt op onderstaande data gegeven.

Cursusdata: 12, 19, 26 juli en 2 augustus

Cursusdata: 9, 16, 23 en 30 augustus

Cursusdata:  6,13, 20 en 27 september

Cursustijd: 9.45 tot 11.00 uur

 

Cursuskosten: 118 euro p.p

Bij dit bedrag zitten inbegrepen: Een hand-out, massageolie en materiaal om tijdens de cursus te gebruiken (zoals handdoeken en badcapes) en een heerlijke kop thee met iets lekkers.

Tip: Trek gemakkelijk losse kleding aan en neem voor uzelf ook een extra set onderkleding mee!

Wilt u liever een privécursus met uw kleintje? Ook dat kan! Neem vrijblijvend contact met mij op.